„Комсомолская правда”: Българският автобус може да е причина за катастрофата във Волинска област

„Комсомолская правда”: Българският автобус може да е причина за катастрофата във Волинска област
Осем души са загинали при катастрофа между български автобус „Сетра” и украински „Еталон” във Волинска област, Украйна, предаде украинското издание „Комсомолская правда”. Снимка: mns.gov.ua
A A+ A++ A

Осем души са загинали при катастрофа между български автобус „Сетра“ и украински „Еталон“ във Волинска област, Украйна, предаде украинското издание „Комсомолская правда“.

На мястото на инцидента са починали три украински гражданки и 13-годишно момче от Беларус, заявиха от милицията във Волинска област. В болницата от получените травми са починали две украинки, шофьорът на украинския автобус и шофьорът на българския автобус.

В автобуса с българска регистрация са пътували деца от беларуски танцов ансамбъл, които са отивали на почивка в България. Българският автобус е превозвал 40 деца, 8 придружаващи ги възрастни и двама шофьори. В украинския „Еталон“ е имало 20 жители на град Луцк, които са пътували към санаториума „Лесная песня“ край езерата в Шицк.

Катастрофата е станала сутринта и повечето пътници са спели. Оцелелите са приети в санаториума „Турия“ и с тях работят психолози. В момента се води следствие за установяване на причините за катастрофата. Според очевидци българският автобус внезапно се е отклонил в насрещното движение и се е врязал челно в украинския автобус.

По „Фокус“

#катастрофа Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници