Полицаи спасиха пиян немски турист – опитал се да скочи от покрив в Слънчев бряг

Полицаи спасиха пиян немски турист – опитал се да скочи от покрив в Слънчев бряг
Полицаите констатирали, че предвид употребеното голямо количество алкохол от страна на младежа, е невъзможно връщането му по обратния път през покрива. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Полицаи спасиха пиян германски турист, опитал се да скочи от покрива на хотел в Слънчев бряг, съобщават от Областната дирекция на МВР в Бургас, предава „Фокус“.

След получен сигнал, че има човек на покрива на хотел, опитващ се да скочи, служители на РПУ - Несебър, се намесили и предотвратили инцидента с германския турист.

На 5 юли около 20:10 ч. полицейски автопатрул към крайморското управление получил сигнал за младеж, опитващ се да скочи от четвъртия етаж на комплекс „Апарт Централ“, разположен в района зад х-л „Кубан“.

Веднага към мястото на инцидента се отправил и велопатрул „Юг“, като на покрива на хотела се качили полицаите Величко Чернев и Георги Проданов.

Двамата успели да издърпат младежа от рисковата зона и го неутрализирали с белезници за металната конструкция, поддържаща соларните системи на хотел „Апарт Централ“.

Полицаите констатирали, че предвид употребеното голямо количество алкохол от страна на младежа е невъзможно връщането му по обратния път през покрива.

Това наложило съдействието на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Несебър, чиито служители изрязали част от козирката на терасата на последния етаж и безаварийно свалили неадекватния младеж на терасата.

Той бил откаран в Районно управление „Полиция“ - Несебър, където било установено, че това е 23-годишният немски гражданин М.Б., който на 4 юли заедно с трима свои приятели пристигнал в България и отседнал в х-л „Апарт Централ“ в Слънчев бряг.

Според туристите било предвидено почивката им да продължи една седмица, като основно посещавали увеселителни и питейни заведения в Слънчев бряг.

Нито един от тримата туристи нямал обяснение защо приятелят им М.Б. се качил на покрива на хотела и се опитвал да скочи оттам.

След като бил задържан за срок от едно денонощие, германският младеж е бил освободен и заедно с приятелите си отлетял за Германия.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление „Полиция“ - Несебър.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници