Започват проверки на всички спирки по булевардите в София

Започват проверки на всички спирки по булевардите в София
Кметът уточни, че спирките по булевардите в столицата са осветени и оградени със специална жълта боя за по-добра видимост.
A A+ A++ A

Столична община започва оглед на всички спирки на градския транспорт по булевардите, където се развива висока скорост,  заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по повод инцидента, при който таксиметров шофьор връхлетя на спирка на „Цариградско шосе“ и помля чакащите хора на нея в сряда, предаде „Стандарт нюз“.

„Ще предприемем допълнителни мерки за сигурността по спирките, стига те да не се пречкат при слизането и качването от автобусите“, заяви Фандъкова.

Кметът уточни, че спирките по булевардите в столицата са осветени и оградени със специална жълта боя за по-добра видимост.

„На злощастната спирка е имало „джоб“ за градските автобуси, но това не е спряло шофьора“, обясни тя.

Градоначалникът призова таксиметровите компании да въведат задължителна проверка с дрегер на своите шофьори, така както всеки ден се проверят шофьорите от градския транспорт.

„Ще направим проверка къде допълнително да поставим допълнителни физически заграждения, които да предпазват хората по спирките“, заяви зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

Христов смята, че невинаги колчетата са подходящи, защото при подобен инцидент те може да бъдат изтръгнати, ускорени и да се превърнат в „снаряд“ за стоящите наблизо пътници. Там, където е възможно, ще се мисли и за спирки на локално платно, а не на самите булеварди.

#Столична община #Йорданка Фандъкова #катастрофа #Цариградско шосе #Любомир Христов #Фандъкова #Христов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници