Microsoft обяви мащабна реорганизация на компанията

Microsoft обяви мащабна реорганизация на компанията
A A+ A++ A

Слуховете, че Microsoft подготвя сериозна реорганизация на компанията се потвърдиха. От изпратеното от Стив Балмър към служителите на Microsoft става ясно, че новата стратегия се нарича One Microsoft и ще промени дейността, така че да бъде фокусирана върху визията за устройства и услуги за частни и бизнес потребители. Начело на новата група за операционни системи ще е Тери Майърсън, а дейността й ще обхване игровите конзоли, мобилните устройства и персоналните компютри.

Другата нова група е за нови устройства и тя ще се ръководи от Джули Ларсън-Грийн. Задачата й ще бъде да води всички хардуерни разработки в Microsoft. Третата група ще е посветена на приложения и услуги и ще се управлява от Ки Лу, а за бизнес и облачните предложения ще отговаря друга група под ръководството на Сатя Надела. Маркетинговите усилия на компанията ще бъдат поверени на Тами Релър.

Според Балмър компанията ще изостави стратегиите на отделните си подразделения и съперничеството между тях и ще се фокусира върху една основна стратегия за развитие, която ще позволи по-ефективното използване на ресурсите, по-бързата реакция на пазарните промени и по-добрата съвместна работа на всички продукти и услуги. Ще се промени и начинът, по който се работи с клиенти, разработчици и основни партньори, като ще се предложи по-кохерентно послание и семейство от продуктови предложения.

Пълното изявление на Стив Балмър, описващо в подробности промените в организацията и стратегията на Microsoft, можете да прочетете тук:

http://www.microsoft.com/en-us/news/Press/2013/Jul13/07-11OneMicrosoft.aspx

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници