Орешарски нареди пълен анализ на казуса със земите в резиденция Бояна

Орешарски нареди пълен анализ на казуса със земите в резиденция Бояна
Премиерът Орешарски заяви, че ако е необходимо ще се направи инвентаризация на документацията по казуса и ще се проверят архивите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят Пламен Орешарски разпореди пълен анализ на казуса със собствеността на земите в резиденция Бояна, съобщават от правителствената пресслужба, предава БГНЕС.

Орешарски се срещна с представителите на Сдружението “Граждански инициативен комитет – квартал Бояна“ Светла Ваташка и Николай Веселинов в Министерския съвет. Сдружението запозна премиера накратко с проблема на протестиращите граждани.

Те обясниха, че става дума за около 350 декара земи, които се намират в рамките на резиденцията. Ваташка и Веселинов подчертаха, че казусът стои още от 90-те години и са се обърнали към редица институции, имащи отношение към проблема.

„Бихме желали да има партньорство между институциите“, изтъкнаха те.

От Сдружението проявиха разбиране към натоварената работа на премиера и предложиха да се създаде работна група, която да изчисти неяснотите около собствеността на терена, като през това време се забрани строителството върху земята.

Премиерът Орешарски заяви, че ако е необходимо ще се направи инвентаризация на документацията по казуса и ще се проверят архивите.

Тъй като проверката ще отнеме време, министър-председателят и представителите на Сдружението се съгласиха, че ще бъде необходима и следваща среща.

#резиденция Бояна #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници