Бойко Борисов: Пуснете веднага магистрала „Тракия“!

Бойко Борисов: Пуснете веднага магистрала „Тракия“!
„Скандално е да имаме първата в България изцяло построена и завършена магистрала, а тя да стои затворена в разгара на лятото и туристически сезон. Автомагистрала „Тракия“ е напълно завършена и готова“, пише Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Три дни преди откриването на автомагистрала „Тракия“ рано в петък сутринта пресцентърът на ГЕРБ разпространи позиция на лидера на партията Бойко Борисов с призив: „Орешарски незабавно да организира пускането на движението по новоизградения последен участък от автомагистрала „Тракия“.

Официалното откриване е на 15 юли, понеделник.

„Скандално е да имаме първата в България изцяло построена и завършена магистрала, а тя да стои затворена в разгара на лятото и туристически сезон. Автомагистрала „Тракия“ е напълно завършена и готова“, пише Борисов и твърди, че „тенденциозното забавяне на издаването на разрешение за ползване, оправдано с дребни технически забележки, бави пускането на движението, въпреки наличието на Акт 15 и 16 за въвеждане в експлоатация“.

„Но въпреки това магистралата стои затворена заради строителната министърка Десислава Терзиева, която е в Брюксел и се изчаква завръщането й, за да пререже лентата на магистралата. Това е скандално и е недопустимо гражданите да бъдат принуждавани да използват обходни и изключително натоварени в летния сезон стари маршрути. В името на сигурността и безопасността на пътуващите в двете посоки, призовавам премиера Орешарски час по-скоро да позволи на хората и на бизнеса да използват новата магистрала. Освен че е по-безопасно, пътуването по новото трасе ще спести и много разходи на гражданите и фирмите. Автомагистрала „Тракия“ е път, който е натоварен с историческите очаквания на българите“, пише още Борисов.

#Бойко Борисов #автомагистрала "Тракия"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници