Папазов: Алкохол и превишена скорост са причините за катастрофата на бул. „Цариградско шосе“

Папазов: Алкохол и превишена скорост са причините за катастрофата на бул. „Цариградско шосе“
До края на месеца трябва да се вземат мерки за промени в методиката при изпити, при тестове и при издаване на документи на шофьорите, добави Папазов.
A A+ A++ A

Единствената причина за катастрофата на бул. „Цариградско шосе“ е превишена скорост. Водачът не е могъл да се контролира заради употребата на алкохол, но това е лично мое мнение“, каза пред Нова телевизия министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, предава „Фокус“.

До края на месеца трябва да се вземат мерки за промени в методиката при изпити, при тестове и при издаване на документи на шофьорите, добави той.

Трябва да се промени и методиката на психотеста, да се разшири. Второто направление, по което трябва да се вземат спешни мерки, е във фирмите за таксиметров превоз да се въведе патентният данък. Фирмите в момента служат като един буфер за неплащане на данъци. Трябва да се засилят и мерките как се издават шофьорски книжки, защото и там има слабости“, коментира Папазов.

Трябва да настъпят много промени в контрола над таксиметрови шофьори, но и над личните автомобили, които всеки един от нас управлява, заключи министърът.

#Данаил Папазов #катастрофа #бул. "Цариградско шосе"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници