Следващото поколение ARM процесори ще стига тактова честота от 3Ghz

Следващото поколение ARM процесори ще стига тактова честота от 3Ghz
A A+ A++ A

Според последните слухове при следващото поколение ARM процесори ще видим чипове с тактова честота от 3Ghz. Както е известно, актуалните процесори като NVIDIA Tegra 4i и Qualcomm Snapdragon 800 са с максимална честота от 2,3Ghz, което е лимитът на производствената технология при 28nm.

В момента TSMC и GlobalFoundries работят усилено върху 20nm процес и според предварителните очаквания ще успеят да пуснат масова продукция през следващата година. Преминаването към 20nm пък ще позволи до 30% по-висока производителност при 25% по-ниска консумация на енергия и 1,9 пъти по-висока плътност на транзисторите.

Преминаването към 20nm процес е ключово за бъдещето на ARM, особено при таблетите, защото конкуренцията в лицето на процесорния гигант Intel и на AMD също предприема сериозни стъпки за масово навлизане на този пазар. Очаква се Intel да започне през второто полугодие на 2014 г. производство на Atom процесори по 14nm процес.

Горе-долу тогава и AMD може да предложи чипове, изработени по същия процес от GlobalFoundries, което може сериозно да промени настоящото съотношение на силите.

http://www.fudzilla.com/home/item/31874-next-generation-arm-processors-to-get-to-3ghz

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници