Лъвът пред Съдебната палата осъмна с клоунско лице

Лъвът пред Съдебната палата осъмна с клоунско лице
Това не е първата „акция“ срещу сградата на Съдебната палата, в която се намират едни от най-важните съдилища и прокуратури в страната. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Единият от двата лъва пред Съдебната палата в София осъмна тази сутрин изрисуван като клоун с цветовете на трибагреника, предаде БГНЕС.

Тази нощ неизвестен „творец“ е оцветил със спрей в червено носа на бронзовия лъв, нарисувал му е зелена коса и му сложил бяла маска на лицето. В основата на лъва ясно може да се различи основното послание на „творбата“ - „20 години цирк“.

Необичайната гледка от ранна сутрин привлича погледите на минувачите и голяма част от софиянци веднага направиха снимка на оцветения лъв за фейсбук.

Това не е първата „акция“ срещу сградата на Съдебната палата, в която се намират едни от най-важните съдилища и прокуратури в страната.

През есента на миналата година фасадата на палатата беше обстрелвана с домати от недоволни от съдебната власт граждани. В знак на протест Паметникът на Съветската армия беше изрисуван няколко пъти. През 2011 година известни комикс герои го „украсиха“ и подписаха с мотото „В крак с времето“ - лозунг, който се пренесе върху безброй тениски и дори стана мото на една от кандидаткметските кампании в София.

#лъв #Съдебна палата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници