Известни са победителите в Imagine Cup 2013, няма българи сред тях

Известни са победителите в Imagine Cup 2013, няма българи сред тях
A A+ A++ A

След няколко дни на презентации и оценяване в Санкт Петербург станаха ясни победителите в надпреварата Imagine Cup 2013 на Microsoft, в която през изминалата година са раздадени 1 милион долара в пари и предметни награди. Финалните победители са в няколко категории. Победител в категорията "Иновации" е английският отбор от студенти Colinked. Той ще получи 50 000 долара за мобилното приложение soundSYNK, което позволява едновременното възпроизвеждане на музика през няколко различни смартфона.

В категорията "Игри" първата награда е за австрийския отбор Zeppelin Studio за неговата игра Schein. Тя му донесе 50 000 долара и е комбинация между пъзел и платформена игра, а главният герой в нея трябва да използва светлината, за да разрешава загадки и побеждава враговете. Португалски отбор стана победител в категорията World Citizenship и също получи 50 000 долара за проекта For a Better World, комбиниращ хардуер и софтуер. Предназначен е за ползване в спешни медицински ситуации и позволява бърз анализ на кръвни проби.

Пълния списък с победители, сред които няма българи, можете да видите в сайта на Microsoft. Компанията обяви, че финалите догодина ще се състоят в Редмънд, Вашингтон - родния град на Microsoft.

http://www.microsoft.com/en-us/news/Press/2013/Jul13/07-11ImagineCup13PR.aspx

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници