Фандъкова: СДВР отговаря за преминаването на линейките

Фандъкова: СДВР отговаря за преминаването на линейките
A A+ A++ A

Кметът Йорданка Фандъкова изпрати на Софийска градска прокуратура становище по повод изпратено вчера предложение от прокуратурата, касаещо преминаването на специализираните автомобили, съобщиха от Столична община. В своето предложение прокуратурата постановява да получи писмено становище по случая с преминаването на специализирани автомобили при провеждане на събранията, митингите и манифестациите.

В Становището на Столичната община се казва:

От 14 юни 2013 г. в Столична община постъпва информация от СДВР за спонтанни протести, които се организират в социалните мрежи. По повод на тази информация има издадени  три заповеди №№ РД-09-550/14.06.2013 г., № РД-09-554/17.6.2013 г.,  № РД-09-568/20.06.2013 г., с които кметът Фандъкова възлага на Директора на Столична дирекция на вътрешните работи – Министерство на вътрешните работи, да предприеме всички необходими действия в кръга на неговата компетентност, с оглед недопускане на нарушения на обществения ред и извършването на престъпления на територията на Столична община при провеждането на мероприятия, свързани със струпването на значителни групи от хора. В заповедите се визират недопускането на всякакви обстоятелства, застрашаващи живота и здравето на гражданите, като последната от тях е със срок до приключване на протестните действия.

Към настоящия момент компетентните органи на Министерство на вътрешните работи, подпомогнати от Столична община, реализират всички необходими действия с оглед недопускането на нарушаване на обществения ред, както и за защита живота и здравето на гражданите.

В изпълнение на указанията на Столична градска прокуратура кметът на Столична община Фандъкова издаде поредна заповед, с която нарежда на основание чл. 167, ал. 2 от Правилника за приложение на Закона за движение по пътищата участниците в протестни мероприятия и шествия да осигуряват незабавно безпрепятствено придвижване на специализираните автомобили на „Спешна помощ“, на „Пожарна и аварийна безопасност“ и на „Гражданската защита“.

#Фандъкова #линейки #манифестации #преминаване #СДВР #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници