Microsoft работи усилено по ъпдейтите за Windows Phone 8

Microsoft работи усилено по ъпдейтите за Windows Phone 8
A A+ A++ A

Microsoft публикува в сайта си подробности за новия ъпдейт за Windows Phone 8, който е познат като General Distribution Release 2 (GDR2). Това е признак, че софтуерът е готов и е въпрос на дни да започне разпространението му към крайните потребители. С него към платформата се добавя дълго чаканата поддръжка за вграденото в телефоните радио, което досега беше неизползваемо.

Освен това компанията прави промени в Xbox Music, активира функцията Data Sense за всички потребители, подобрява работата на Internet Explorer с HTML 5 съдържание и осигурява възможност за използване по подразбиране на друго приложение за камерата - това например се използва от Nokia в новата Lumia 1020. С ъпдейта идва подобряване на стабилността на Skype и Lync и се добавя поддръжка на стандартите CardDAV и CalDAV за по-добра работа с услугите на Gmail.

Като цяло това не са големи промени, но според източници на The Verge причините са други. Те твърдят, че компанията се е фокусирала върху разработката на следващото основно обновяване на Windows Phone, което е с кодово име Blue и се очаква в началото на следващата година. В него ще бъде добавен център за нотификации и ще се подобри многозадачната работа на платформата. Ще бъдат направени и много промени във вградените приложения. Някои от тези функции обаче могат да се появят още тази година с излизането на ъпдейта GDR3, а изтеглянето им е заради искане на хардуерни партньори като Nokia, които планират да ги използват в следващите си продукти.

Информацията на The Verge твърди, че Microsoft е планирала да пуска ъпдейти по-често, но забавяне в тестовете на нови чипсети и появили се бъгове са осуетили намеренията й и са забавили излизането на новия софтуер. Голяма част от подобренията в WP са свързани с поддръжката на нов хардуер - дисплеи с диагонал 5" и 6", full HD екранна резолюция и четириядрени процесори. Посочва се, че устройства с такива възможности ще се появят по-късно тази година.

http://www.windowsphone.com/en-US/how-to/wp8/basics/windows-phone-8-update-history
http://www.theverge.com/2013/7/12/4516894/microsoft-windows-phone-8-updates

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници