Протестиращи блокираха движението пред ВСС

Протестиращи блокираха движението пред ВСС
На заседанието на Етичната комисия към ВСС, насрочено за 9:30 часа, се очаква да бъде изслушан членът на ВСС от квотата на прокурорите Камен Ситнилски по повод разпространените в медиите разговори между висши магистрати. Снимка: БНР
A A+ A++ A

Протестиращи блокираха движението пред Висшия съдебен съвет тази сутрин преди заседанието на Етичната комисия, съобщава „Фокус“.

Движението на трамваите по ул. „Екзарх Йосиф“ е блокирано, пропуска се на етапи.

Около 100 души са се събрали пред сградата, скандирайки „Край на търговията със съдебна власт“.

На заседанието на Етичната комисия към ВСС, насрочено за 9:30 часа, се очаква да бъде изслушан членът на ВСС от квотата на прокурорите Камен Ситнилски по повод разпространените в медиите разговори между висши магистрати.

В записите, направени със специални разузнавателни средства, се обсъжда подкрепа за Ситнилски и колегата му Румен Боев при избора на членове на Висшия съдебен съвет. Етичната комисия ще изслуша всички участници в разговорите.

Преди десетина дни в медиите изтекоха записи на лобистки разговори от миналото лято около изборите за членове на ВСС от прокурорската квота. Заедно със Ситнилски са повикани още апелативният прокурор на Бургас Емил Христов и окръжният прокурор на Хасково Иван Ванчев, както и Миглена Тянкова, председател на Окръжния съд – Хасково, и Христо Георчев - председател на РС - Свиленград.

#ВСС #Камен Ситнилски #Емил Христов #Иван Ванчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници