МВнР: За сезонна работа в Швеция – проучете добре агенцията

МВнР: За сезонна работа в Швеция – проучете добре агенцията
От Външно предупреждават за рисковете при сезонната работа в чужбина. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Желаещите да започнат сезонна работа в Швеция да проучат добре агенцията посредник с цел избягване на рискове. Това препоръчват от Министерството на външните работи и Националната комисия за борба с трафика на хора.

Всички българи, които планират да работят сезонно в Швеция, трябва да знаят, че част от прекупвачите на боровинки (които са и шведи, и българи) извършват нелегитимно изкупуване на плодовете, като изкупните цени са трикратно по-ниски от реалните. Така много хора стават неусетно жертва на измама, а впоследствие стават и жертви на трудова експлоатация.

Важно е да се знае, че Швеция има категорични изисквания да притежавате здравна застраховка, да разполагате със средства за първоначална издръжка и заделени средства за завръщане в България, в случай че бъдете измамени или се окажете в безизходна ситуация, предупреждават от Външно министерство.

Сред зачестилите случаи на трафик с цел трудова експлоатация през последните две години най-много хора са станали жертва на тази схема с обещания за добре платена работа за Германия, Белгия и Чехия.

#България #Швеция #Германия #Белгия #Чехия #работа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници