Антон Кутев: ГЕРБ прекалиха с отсъствието си

Антон Кутев: ГЕРБ прекалиха с отсъствието си
„Ние не сме настойници на Волен Сидеров, но тъй като ГЕРБ ги няма в парламента, той е единствената опозиция“, каза още Кутев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„ГЕРБ няма как да не се върнат в пленарна зала - ако не го направят това би било отказ от демокрация и нормалните правила. Те прекалиха с отсъствието си и са в изключително неудобна позиция, защото вече няма как да обяснят връщането си, заяви пред бТВ депутатът от Коалиция за България, Антон Кутев, предава БГНЕС.

„Борисов неслучайно дава заявки за обръщане на позицията – не защото той е станал по-разговорчив, той го прави, защото ЕНП го подбутва към това. Европейската народна партия е наясно, че правилата трябва да се спазват“, смята Кутев.

Ние сме парламентарна република и проблемите се решават в парламента, заяви пред бТВ народен представител от ПГ на Коалиция за България Антон Кутев.

“Ние не сме настойници на Волен Сидеров, но тъй като ГЕРБ ги няма в парламента, той е единствената опозиция”, каза още Кутев.

“По принцип, по отношение правителството на Орешарски, "Атака" е много по-близо като позиции до ГЕРБ, отколкото до нас. Но в края на краищата, какво пречи на диалога – не пречи “Атака”, на диалога пречи отсъствието на едната страна. Какда водиш диалог с човек, който го няма? На ГЕРБ им пречи “Атака”, коментира социалистът.

„Живеем в общество, в което 7 – 8 милиона българи работят и се опитват да си изкарват хляба, всъщност политиците сме затова – да им дадем възможност да си изкарват хляба”, каза Кутев.

Диалог между парламентарните групи трябва да има, но той трябва да е в българския парламент, каза още той.

“Диалог в медиите може и да има, но той не може да бъде креативният диалог, на него не може да се обуславяме”, добави Кутев.

Според него, има нещо положително в нестихващите над 30 дни протести.

„Вече няма да има кабинет, който да не отчита вота на гражданите”, заяви Кутев.

По думите му протестите няма да спрат идните години, а само ще затихват за месец-два.

“С този коректив може да се опитаме да си свършим работа – да вдигнем майчинските, понижим тока и повишим пенсиите”, допълни той.

Цитирайки един от плакатите на протеста - "Мразим ви безплатно", Кутев заяви, че извън това има и други хора с други, различни интереси – например жътвата в Силистра.

Депутатът от левицата добави, че в БСП има разбиране за изостреното чувство на обществото и подчерта, че за властта целта е да бъдат свършени конкретни мерки за няколко месеца.

#Антон Кутев #БСП #ГЕРБ #Атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници