Президентът: Цялата информация за мен е публична

Президентът: Цялата информация за мен е публична
A A+ A++ A


Прессекретариатът на президента разпространи позиция по повод данните, изнесени на пресконференцията на Прокуратурата. В позицията се посочва, че със свое официално писмо от 19.09.2012 г. във връзка с постъпил сигнал председателят на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси е поискал от президента на Републиката Росен Плевнелиев да представи на комисията доказателства от кой момент е предприел действия за освобождаване от длъжност в органите на управление на търговските дружества, в които е участвал, преди да бъде избран за министър на регионалното развитие и благоустройството.

В отговор на комисията с писмо с изх. № 37-00-36 от 21.09.2012 г. Президентът е представил доказателства, че в законоустановения срок е предприел всички необходими действия за освобождаването му от тези дружества. Президентът Плевнелиев е предоставил всички поискани му от Комисията документи, независимо че те са публични и достъпни на интернет страницата на Търговския регистър.

До този момент Президентът не е официално уведомен за решението на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Всеки гражданин може сам да се убеди, че президентът няма участия в търговски дружества и няма конфликт на интереси, тъй като цялата информация за минали участия във фирми е публична от първия ден, в който Росен Плевнелиев е в политиката.

Държавният глава настоява цялата преписка на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси по този случай да бъде публично оповестена с цел избягване на всякакви интерпретации и спекулации.

#Плевнелиев #конфликт на интереси #проверка #документи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници