HTC One mini вече официално, есента идва в България

HTC One mini вече официално, есента идва в България
A A+ A++ A

Тази сутрин писахме, че HTC се кани да представи модела One mini утре, но очевидно е станало някакво объркване заради часовата зона, в която е била направена публикацията в Twitter, защото всъщност премиерата на устройството се състоя днес. Както вече стана ясно, това е умалена версия на флагмана HTC One, която споделя елементи от дизайна му, но предлага малко по-скромни хардуерни характеристики на по-ниска цена.

Слуховете се оказаха верни - One mini предлага 4,3" Super LCD3 дисплей с резолюция 720p и залага на двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon 400 с честота 1,4GHz. Предлага и два пъти по-малко оперативна памет в сравнение с по-скъпия си събрат - 1GB, а вградената памет за потребителско съдържание е 16GB.

Смартфонът е снабден със същата UltraPixel камера каквато има и One. Тя е с резолюция 4МР и залага на комбинация от сензор с по-големи пиксели (1/3'' BSI сензор, размер на пиксела 2 микрона) и светла оптика (f/2.0) за по-добро представяне при снимане в намалена осветеност. Включена е и 1.6МР BSI предна камера с широкоъгълна оптика.

Върху предната страна са поставени стереовисокоговорители от системата BoomSoun, а задният панел отново е изработен от алуминий. От характеристиките са отпаднали инфрачервеният порт, NFC и оптичната стабилизация на камерата. Не е пропусната версия 5 на интерфейса Sense, който обвива Android 4.2.2 и предлага достъп до агрегатора на съдържание BlinkFeed и разширените функции на камерата, включително и до технологията Zoe. Батерията вече е с капацитет 1800 mAh.

Продажбите на телефона започват през август, но по-широкото му разпространение ще се случи през септември, когато го очакваме и в България. Засега не е ясна цената, на която One mini ще се появи в продажба, но в Холандия препоръчителната цена е 449 евро, така че тук вероятно ще струва под 1000 лв.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино