Протестиращи чакат депутатите, за да ги освиркат

Протестиращи чакат депутатите, за да ги освиркат
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протестиращи очакват края на заседанието на Народното събрание, за да освиркат депутатите на излизане от парламента и да ги призоват да подадат оставка, предаде агенция „Фокус“. Пред централния вход на парламента няколко групи от протестиращи са насядали на жълтите павета на платното. Те държат знамена, пият кафе, разговарят.

Зад Народното събрание са останали между сто и двеста души, които свиркат всеки път, когато има раздвижване на входа на Народното събрание. Остава засилено полицейското присъствие пред парламента. Краят на заседанието на Народното събрание е около 14.00 часа.

Има полицейски кордон, който не допуска протестиращите към бул. „Г. С. Раковски“. Пешеходци не могат да преминават в пространството около парламента. Полиция спира преминаващите в посока бул. „Г. С. Раковски“ откъм кръстовището на бул. „Цар Освободител“, както и откъм ул. „Московска“. Храмът е отворен за посетители. Огражденията около храма са откъм страната на Народното събрание.

Възстановено е движението около Софийския университет „Свети Климент Охридски“, на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и бул. „Васил Левски“ при университета.

#протест #Парламент #депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино