Промените в Android 4.3 са малко, но полезни

Промените в Android 4.3 са малко, но полезни
A A+ A++ A

Официалното представяне на Android 4.3 очакваме през следващата седмица, но вече имаме някаква идея какво ще съдържа тази версия, благодарение на употребяван Nexus 4, продаден от служител на Google. Както подсказва името става дума за малък ъпдейт, но въпреки това е него има интересни и полезни допълнения.

Едно от тях е свързано с телефонното приложение, което вече предлага контакти при набиране на букви или цифри - подобна функция се включва допълнително от повечето производители на телефони с Android, но вече ще е вградена в платформата. Функцията обаче трябва да бъде активирана изрично.

Android 4.3 включва и леко променено приложение за контрол на камерата, което вече дебютира в Google Edition версиите на HTC One и Samsung Galaxy S4. Сред новостите е и опция, която позволява на приложенията да включват автоматично Wi-Fi възможностите на устройството, за да могат да го локализират по-бързо и след това да ги изключат.

Добавена е и поддръжка за Bluetooth Low Energy (BLE), което е добра новина за притежателите на "умни" часовници или фитнес аксесоари, които искат да свържат с телефоните си. Освен това са активирани допълнителни графични ефекти в игрите, благодарение на поддръжката на OpenGL ES 3.0. Вероятно има и други промени, но ще трябва да изчакаме другата седмица, за да ги научим.

http://www.androidcentral.com/android-43-nexus-4-second-look-next-version-android

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино