Nokia със загуба от 115 милиона евро за тримесечието

Nokia със загуба от 115 милиона евро за тримесечието
A A+ A++ A

Nokia продължава да работи за подобряване на положението си и това е видно и от финансовите резултати за второто тримесечие. От тях стана ясно, че за периода компанията е отчела оперативна загуба от 115 милиона евро при приходи от 5,695 милиарда евро. На годишна база цифрите определено са сериозно подобрение, тъй като същия период на миналата година загубата беше 826 милиона евро.

Очаквано подразделенията за устройства, услуги и картографски услуги отчитат лоши резултати, но това се компенсира от доброто представяне на Nokia Siemens Networks, чиято печалба за тримесечието е 8 милиона евро. Компанията е доставила рекордните 7,4 милиона смартфона Lumia при 5,6 милиона през предходното тримесечие, което е повече от очакваните 7,2 милиона броя.

Продажбите на обикновени телефони продължават да намаляват и през това тримесечие са били 53,7 милиона броя при 55,8 милиона през предходното и 73,5 милиона преди година. За периода са били доставени и 4,3 милиона телефона от серията Asha. Средната продажна цена на обикновените телефони е намаляла до 45 евро от 48 евро през предходното тримесечие. Спад има и в средната продажна цена на смартфоните, която е намаляла от 191 евро до 157 евро.

http://press.nokia.com/2013/07/18/nokia-corporation-interim-report-for-q2-2013-and-january-june-2013/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино