Ситнилски до прокурорите: Защитете себе си!

Ситнилски до прокурорите: Защитете себе си!
A A+ A++ A

В обръщение до българските прокурори прокурор Камен Ситнилски, член на Висшия съдебен съвет (ВСС), ги призова да изразят своята позиция за това по какъв начин са били проведени изборите за членове на Висшия съдебен съвет от прокурорската квота през 2012 г. „Защитете себе си! Кажете на хората, че вие проведохте през 2012 г. най-свободните, най-законосъобразните, най-публичните и най-прозрачните избори за членове на ВСС от прокурорската квота“. Това се посочва в обръщението на прокурор Камен Ситнилски, копие от което е изпратено до агенция „Фокус“. 

Повод за обръщението е „недостойната клеветническа кампания през последните седмици“, пише прокурор Камен Ситнилски. Според него основната й цел - да се „покаже“, че българските прокурори са слабохарактерни, лесно внушаеми, податливи на манипулиране и т.н.

Пълният текст на обръщението на Камен Ситнилски гласи:

За пръв път се обръщам към вас по този начин и по такъв повод. А поводът е недостойната клеветническа кампания през последните седмици, насочена предимно срещу мен. Но тя засяга сериозно и вас. Нещо повече. Това е основната й цел - да се „покаже“, че българските прокурори са слабохарактерни, лесно внушаеми, податливи на манипулиране и т.н. Не се обръщам към вас, за да ме защитите. Аз мога и ще го направя сам. Имам нужната воля и възможности. Повечето от вас ме познават добре от 40-годишната ми работa. Защитете себе си! Кажете на хората, че вие проведохте през 2012 г. най-свободните, най-законосъобразните, най-публичните и най-прозрачните избори за членове на ВСС от прокурорската квота.

Волята си изразихте чрез доброволно избран и демократично реализиран вот. Изборите ви се следяха внимателно от гражданите, органите на НПО в България и Европа и никой нямаше възражения срещу тях.

Кажете и докажете това!

Защитете категорично професионалното си и човешко достойнство! Направете го вие! Друг едва ли ще го направи, в което може би отдавна сте се убедили.

Изразете своята честна, ясна и твърда позиция по случая! По какъвто и да е начин - чрез Интернет, медии и т.н.

На следващо място, изразете и отрицателното си професионално отношение и човешка тревога от зачестилите случаи на „излизане на пазара“ на данни от CPC. Утре те може да са насочени тенденциозно срещу някои от вас.

Колеги, 

С това кратко обръщение сигурно не успях да кажа всичко. Но вие сте подготвени, мислещи прокурори и за неизказаното ще се досетите сами.

Благодаря, че дълги години работихме заедно. Горд съм, че съм бил прокурор! Горд съм, че съм работил честно и съобразно законите на страната. 

Камен Ситнилски - член на ВСС

#Камен Ситнилски #прокурори #писмо #избор #ВСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници