Отписват задължения към държавата, възникнали преди 2008 г.

Отписват задължения към държавата, възникнали преди 2008 г.
A A+ A++ A

Всеки, който има задължения преди първи януари 2008 година, може да подаде писмено възражение до Национална агенция по приходите (НАП), за да помоли за отписването им. Това съобщиха от приходната агенция. Възражението може да бъде подадено лично или да бъде изпратено по пощата до офиса на НАП, по постоянен адрес за физическите лица или по регистрация на юридическите лица, предаде Стандартнюз.

Ако не знаем колко точно дължим, можем да направим електронна справка в сайта на НАП. Електронната услуга дава информация за дългове за данъци и осигурителни вноски, както и за за неплатени глоби и санкции, които са наложени от различни държавни органи и изпратени за принудително събиране от НАП, съобщават още от пресцентъра на агенцията.

Персонален идентификационен код (ПИК), който може да бъде получен безплатно в офисите на агенцията, дава достъп до информацията. Ако заявлението за издаването на кода е подадено в офиса на НАП по постоянен адрес или адреса на управление за юридически лица, то ПИК се издава веднага.

#задължения #НАП #отписване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници