Бойко Борисов: Веднага предсрочни избори!

Бойко Борисов: Веднага предсрочни избори!
A A+ A++ A

Веднага предсрочни избори, защото това нелегитимно управление, този нелегитимен парламент ще доведат до събитията от Жан-Виденовото време. Не че ме радва това“. Това каза на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде агенция „Фокус“.

„Всички финансисти, икономисти сега говорят в един глас, защото това е изключително тежко за държавата и народа в следващите години. Социалният пакет на плана „Орешарски“ беше 27 млн. лв. А само лихвите по кредита от 1 млрд. лв. ще са 50 млн. лв.“, каза Борисов.

„Няма какво да се споразумяваме с БСП. Няма как с БСП да се разбереш. Те са си планирали как да си приберат 1 млрд. лв. и другите да им берат ядовете. Те, с този един милиард, няма да правят социални политики. Те казват – виждате ли, като дойдохме и ви даваме, а другите взимат. Ако беше хубаво, ние да сме взели заем от 1 млрд. лв., това, което следва за хората, е катастрофа“, коментира Борисов. 

„Ние излязохме от парламента не за да не работим, а за да сме съпричастни с хилядите, които протестират“, посочи лидерът на ГЕРБ. „Депутатите от ГЕРБ ще участват в заседанията на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание като слушатели“, заяви Борисов.

„В 2014 г. с всички ангажименти, които разписват сега, откупувайки гражданите с популистки харчове, ще доведат държавата до свръхдефицит“, коментира Владислав Горанов от ГЕРБ. „Тази актуализация на бюджета не може да бъде оправдана с грешно планиране от предишното правителство. Целта е само една – непрозрачно увеличение на харчовете. Прибързано искат да намалят приходната част. Те целенасочено не искат да притискат приходните администрация да събират приходите“, посочи Горанов.

„Около 50 млн. лв. ще са новите разходи за лихви от заема от 1 млрд. лв. Тази актуализация на бюджета ще доведе до обща дестабилизация“, посочи Владислав Горанов.

"Тефтерчета, бележници – отклоняват вниманието от взимането на заем от 1 млрд. лв", каза още Борисов. По повод тефтерчето на Филип Златанов Бойко Борисов коментира:

„Виновните бяха наказани. От разследването очаквам да излезе истината – дали е така или не е. Но това е много опасно – масово се правят тефтерчета с имена. Това, което ме съмняваше, бях го чул от колеги, че има такъв стил на работа, сега го установих и взех необходимите мерки, безапелационно".

#Бойко Борисов #избори #управление #Жан Виденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници