Решават за АЕЦ "Белене" до края на годината

Решават за АЕЦ "Белене" до края на годината
Дулев е бивш кмет на Белене и е един от основните защитници в парламента на каузата за размразяване на строежа на атомната електроцентрала. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството на Пламен Орешарски и парламентарната група на БСП не се отказват от рестарт на проекта АЕЦ "Белене", коментира депутатът от БСП Петър Дулев, предаде "Стандарт нюз".

"До края на годината има достатъчно време да се направи финансово-икономическия анализ и да се излезе с решение каква ще бъде съдбата на проекта", заяви Делев.

Дулев е бивш кмет на Белене и е един от основните защитници в парламента на каузата за размразяване на строежа на атомната електроцентрала.

Депутатът се определи като умерен оптимист, но бе категоричен, че интересите на България сочат в посока да се вземе решение за изграждането й. Според него в момента се избягва политическото говорене, защото темата може да бъде експлоатирана по време на протестите.

"Твърде вероятно е от това да се възползват определени партии и противниците на АЕЦ. Необходими са икономически и финансови аргументи за доказване на печеливша формула", заяви Дулев.

Той обясни, че въпросът е свързан с ресурсното обезпечаване на проекта, което има два аспекта – технологичен и финансов.

#АЕЦ "Белене" #БСП #Петър Дулев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници