Сестрата на Бойко Борисов – кандидат за шеф на „Шейново“

Сестрата на Бойко Борисов – кандидат за шеф на „Шейново“
Сестрата на Бойко Борисов ще се яви на конкурс за „Шейново“. Снимка: senzacia.net
A A+ A++ A

Сестрата на Бойко Борисов - д-р Красимира Иванова, ще се кандидатира за директор на столичната АГ болница „Шейново“. Този пост допреди 2 месеца се заемаше от сегашния здравен министър д-р Таня Андреева, пише в. „24 часа“.

Доктор Иванова каза, че ще се яви на конкурс, ако и когато такъв бъде обявен.

„Това не е прищявка. Просто съм съпричастна към общинското здравеопазване, в което имам 31 години опит, а също - идеи за реформирането му“, заяви тя.

Д-р Иванова бе дългогодишен шеф на педиатрията на Втора градска болница, а сега - на Първа АГ „Св. София“. Тя има и европейска диплома по здравен мениджмънт и познава нормативите, уреждащи функционирането на системата. Запознати споделят, че брат й съвсем не бил очарован от нейното решение. Тя обаче била непреклонна: „Ще пробвам“. „Освен това ти вече не си на власт“, добавила каката.

„За да управляваш легитимно и да могат да разчитат много хора на теб, е редно всички болници да бъдат оглавени след конкурс“, заключи Иванова.

Очакван претендент за поста е и сегашният и.д. директор д-р Румен Велев, който дълги години бе зам.-шеф на болницата по медицинската дейност. Той обаче сподели, че все още не е взел решение.

#"Шейново" #д-р Красимира Иванова #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино