Около 60 души са се събрали пред НДК в подкрепа на правителството

Около 60 души са се събрали пред НДК в подкрепа на правителството
Около 60 души протестират в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски пред пилоните на НДК. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 60 души протестират в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски пред пилоните на НДК, предаде  „Фокус".

Подписите, които са събирали от цялата страна, са над 220 000 в подкрепа на правителството, а събраните подписи с искане за оставка на президента Росен Плевнелиев, които са само от София, са над 15 000.

Протестиращите държат български знамена, не се виждат лозунги и не се чуват скандирания. На въпрос защо подкрепяте правителството една от участничките каза „Защото си го обичаме и дава всичко - премиерът го бива във всичко".

Друга протестираща твърди, че подкрепя правителството и по-специално премиера, защото е прекрасен политик и разбира от много неща. Организаторите съобщиха по микрофона, че в неделя се организира общонационален митинг в подкрепа на правителството с хора от цялата страна отново на пилоните на НДК.

„Днес ще бъдем по-кратки, тъй като ще отидем пред БТВ, за да ги освиркваме, защото те вчера нагнетиха обстановката", казаха още те. Те поискаха кметът на София да извади лично от джоба си 36 000 лв. за ремонт, който е нужен за погрома пред сградата на НС, нанесет от протестиращите вчера. Друг заяви, че трябва да се даде шанс на премиера, защото той може да води положителна политика.

#Пламен Орешарски #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници