Протести във Варна и Бургас

Протести във Варна и Бургас
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Двайсетина души се събраха на протеста тази вечер пред сградата на община Бургас, предаде Радио "Фокус".

Освен свирки и развети трибагреници, недоволните от управлението носеха и плакати. На тях можеше да се прочете "Наглостта на властта е престъпна", "Хората, които са прекалено умни, за да се занимават с политика, са наказани да бъдат управлявани от глупаци", или по повод снощните сблъсъци - "Българската полиция и армия са част от българския народ".

Протестиращите бургазлии подкрепят протеста в столицата.

41-ви протест срещу правителството на Пламен Орешарски се провежда във Варна.

Варненци блокираха за известно време кръстовището пред сградата на община Варна, след което се отправиха по бул. „Мария Луиза" в посока Катедралата. Движението в тази посока бе блокирано. Автобусите на градския транспорт, които се движеха по тази линия, следваха шествието, тъй като трафикът им бе блокиран. Шофьорите подкрепиха протеста с ритмично натискане на клаксони. Протестиращите достигнаха до кръстовището на булеварда с другия централен булевард „Владислав Варненчик".

Шествието се предвожда от транспарант с надпис: "Варна казва: Оставка!". Сред протестиращите има хора от всички възрасти – пенсионери, активно работещи, майки с деца, дори и домашни любимци. Скандират: „Мафия", „Червени боклуци", „Оставка". Хората обсъждат протестите в столицата, като цяло – протестите във Варна са в подкрепа на протестите в София.

Хората искат незабавна оставка на правителството, спешни промени в Изборния кодекс, които да гарантират равно участие в бъдещото Народно събрание на политическите партии и гражданите, както и възможност за сваляне на имунитета на депутати и тяхното отзоваване, ако не оправдаят доверието на избирателите.

#протест #Варна #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници