Samsung отчита 9% увеличение на приходите и печалбата

Samsung отчита 9% увеличение на приходите и печалбата
A A+ A++ A

Samsung също обяви финансовите резултати от дейността си през второто тримесечие на 2013 г., когато компанията е генерирала 49,28 милиарда щатски долара приходи. Увеличението спрямо предишното тримесечие е с 9%, колкото е и за консолидираната оперативна печалба, която възлиза на 8,58 милиарда долара. Чистата печалба на компанията пък е 6,99 милиарда.

Спрямо първата половина на миналата година компанията отчита увеличение на приходите с 19%, а на оперативната печалба с цели 51%, но все пак предупреждава инвеститорите, че ръстът на мобилното й подразделение може да се забави. Печалбата на мобилното подразделение се е увеличила с 52% за година до 6,58 трилиона вона, но е намаляла с 3,5% спрямо предходното тримесечие. Трябва да се отчете, че резултатите са по-ниски от очакваните от анализаторите.

През второто тримесечие на тази година компанията продължава да отчита стабилен ръст на продажбите на смартфони от висок клас, както и на премиум телевизорите. Отчита се и нарастване в продажбите на OLED панели за смартфони. Както може да се предположи, пускането на пазара на Galaxy S IV също значително е допринесло за по-високите приходи през посочения период, като очакванията са, че увеличението на пазарния дял при смартфоните ще продължи и през четвъртото тримесечие.

Както обикновено, компанията не посочва колко точно са продадените смартфони. Samsung възнамерява да запази печалбите си, като се фокусира върху предлагането на диференциращи дисплеи за смартфони, включително и на гъвкави.

http://www.samsung.com/us/aboutsamsung/ir/ireventpresentations/earningsrelease/downloads/2012/20130726_conference_eng.pdf

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници