Койчо Русев: Шофьори със стаж до 2 години да не карат през нощта

Койчо Русев: Шофьори със стаж до 2 години да не карат през нощта
„Хора, които са били в дискотеки, които са употребили алкохол, а в някои случаи може би и други упойващи вещества, в тези часове не трябва да управляват автомобили“, коментира Русев. Снимка: novglas.com
A A+ A++ A

Младите шофьори не трябва да карат през нощта. В законодателството е нужно ограничение водачи със стаж до 2 години да не сядат зад волана от 22:00 до 6:00 часа“, заяви пред „Фокус“, членът на УС на Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата и председател на Съюза на организациите в автомобилния транспорт и Националната транспортна камара Койчо Русев.

Според Русев статистиката показва, че произшествията с младите водачи стават много често в тъмните часове на денонощието.

„Хора, които са били в дискотеки, които са употребили алкохол, а в някои случаи може би и други упойващи вещества, в тези часове не трябва да управляват автомобили“, коментира Русев.

„Така както в Закона за автомобилните превози беше записано, че през тъмната част на денонощието няма да се превозват деца и ученици, нищо не пречи в нормативната уредба да бъде записано, че водачи със стаж до две години не могат да управляват превозните средства в тези часове на денонощието. Това е елементарно условие“, посочи той.

Относно новите участъци на магистралите в България Русев коментира, че трябва да се поставят табели на бензиностанциите, указващи след колко километра е следващата бензиностанция.

„Нищо не пречи да се сложат такива табели, които да указват, включително и на английски език, за да могат чужденците да си правят също сметката. В цял свят бензиностанциите се движат между 40 и 50 км, а в нашата държава дори на други места, има и на по-кратки разстояния, а в отсечката от Чирпан до Бургас на АМ „Тракия“ няма нито една бензиностанция“, отбеляза Койчо Русев.

#Койчо Русев #АЕБТРИ #млади шофьори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници