Фандъкова: "Атака" нарушиха правилата в една институция отново

Фандъкова: "Атака" нарушиха правилата в една институция отново
Столичният кмет категорично отрече информацията, че е забранила провеждането на контрапротести пред НДК. Снимка: manager.bg
A A+ A++ A

Депутати от „Атака” за пореден път нарушиха правилата в една институция, заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, след като заседанието на Столичния общински съвет беше прекъснато от народни представители от „Атака”, които поискаха оставката на Фандъкова, предава „Фокус”.

На заседанието на СОС присъстваха депутатите от ПП „Атака” Адриан Асенов, Миглена Александрова, Калина Балабанова и Деница Гаджева, които заявиха, че Фандъкова има неадекватно отношение към протестите в столицата.

„Отговорът на тези упреци, които чухме, ги дава прокуратурата. Господин Цацаров беше достатъчно ясен, коментирайки сигнала на „Атака” срещу мен”, заяви столичният кмет.

Фандъкова подчерта, че цялата организация на общината около протестите е била оценена като адекватна, дори и от общинските съветници от БСП.

„Ние проведохме разговори с колегите от полицията и пожарната и аз директно попитах дали има още нещо, което общината може да направи – отговорът беше „не”, отбеляза Фандъкова и каза, че не трябва да продължава това прехвърляне на отговорността за провеждането на протестите върху общината и върху кмета.

Тя призова всеки, който има конкретно предложение, да го даде.

Столичният кмет категорично отрече информацията, че е забранила провеждането на контрапротести пред НДК.

„Аз се наслушах на пълни лъжи - че съм в отпуск, че трябва да го прекратя. Аз съм кмет и работя с документи, не с хвърлени твърдения, които да опровергавам сега”, коментира Йорданка Фандъкова и даде пример с това, че много хора вчера са й пратили смс-и за да й се извиняват, че я безпокоят по време на отпуска, в която всъщност не е.

#Йорданка Фандъкова #Атака #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино