СДВР: 214 задържани от началото на протестите в София

СДВР: 214 задържани от началото на протестите в София
Спиридонов призова за това да бъдат отчетени направените усилия от служителите на МВР и на СДВР, които са приложили и нов иновативен подход, като става въпрос за полицаите с жилетки „Анти конфликт”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

214 души са били задържани на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски от тяхното начало, съобщи директорът на СДВР Ивайло Спиридонов, след извънредното заседание на Столичния общински съвет за действията на полицията по време на демонстрациите в столицата, предава „Фокус”.

Спиридонов посочи, че на 23 юли, когато напрежението на протестите ескалира, са били задържани трима души.

„Моята оценка за ситуацията до момента е, че Столичната полиция се справя перфектно. Протестите до 23 юли бяха мирни, а общественото напрежение достигна връхната си точка на точка на 40-тия ден”, отбеляза комисар Спиридонов.

Той призова за това да бъдат отчетени направените усилия от служителите на МВР и на СДВР, които са приложили и нов иновативен подход, като става въпрос за полицаите с жилетки „Анти конфликт”.

„Идеята на този проект бе да бъдем между гражданите, за да им оказваме съдействие. Именно заради това протестите бяха мирни”, коментира Спиридонов.

Той обеща, че столичната полиция ще направи всичко възможно да изпълни своите задължения, а именно да не допусне ескалация на напрежението на протестите.

Според Спиридонов, на 40-тия ден от протестите е нямало провокатори от футболни агитки.

„Няма нужда от въвеждането на нов начин на работа на СДВР по време на протестите”, заяви още Ивайло Спиридонов.

#СДВР #Ивайло Спиридонов #протести #задържани #София #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници