Ситнилски: Не съм бил кадровик на прокуратурата

Ситнилски: Не съм бил кадровик на прокуратурата
Ситнилски заяви, че няма да подава оставка. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

„Никога не съм бил кадровик на прокуратурата и не съм се занимавал с проблемите на корупцията. Занимавах се с борбата с организираната престъпност и с институционалния контрол във ВКС“, каза пред Нова телевизия Камен Ситнилски, член на Висшия съдебен съвет и бивш заместник главен прокурор.

Преди повече от седмица Етичната комисия разгледа казуса с разпространените в публичното пространство СРС-та, хвърлящи съмнения върху избора на членовете на ВСС от прокурорската квота. След това ВСС образува дисциплинарно производство срещу Ситнилски.

Като организирана и замислена от някого, който иска да дестабилизира съдебната система, определи Ситнилски акцията с разлепените некролози с неговия лик пред сградата на ВСС.

По повод Ваня Илиева и Руси Алексиев и дали той не стои зад една от тези кандидатури, Ситнилски заяви, че фигурата на градски прокурор е много важна и той никога не е изразявал предпочитанията си за някои от кандидатите за градски прокурор.

„Как смятате, че хасковски окръжен прокурор може да влияе на бургаски апелативен прокурор (Емил Христов), за да му разпореди по мое нареждане да събере гласове за мен. Това е нелепо“, заяви Ситнилски.

„Аз няма да си подавам оставката и ще се защитавам докрай. Моят случай е частен, искам да разгледаме проблема в институционален мащаб“, посочи още Ситнилски.

#Камен Ситнилски #Емил Христов #ВСС #СРС #Ваня Илиева #Руси Алексиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници