Кутев: Търсим диалог с протестиращите

Кутев: Търсим диалог с протестиращите
A A+ A++ A

Напълно безспорно на Бузлуджа имаше подкрепа за правителството. Това каза депутатът от БСП Антон Кутев пред БНР.
„Там наистина имаше 50 хиляди души и това не са 50 хиляди души, които се разхождат по жълтите павета след работа, защото да събереш хора, които са на жълтите павета след работа, е не толкова трудно, колкото да ги качиш на върха на планината. Това, че тези хора бяха горе, беше недвусмислена подкрепа за БСП и за правителството, защото в този момент нямаше съмнение, че тези хора подкрепяха и правителството.

Тази подкрепа легитимира БСП в този диалог. Очевидно от Бузлуджа е ясно, че има едни граждани, които не ни искат, но има и граждани, които ни искат, което променя формата на диалога. Това не означава, че ние имаме право да не водим диалог и с другите граждани, както и с другите политически сили. Така че диалогът, който ние сме длъжни да проведем в обществото, в никакъв случай не се е променил като форма и продължаваме да търсим начин да говорим с протестиращите на жълтите павета. Трудно си го представям, защото те не излъчват някаква форма на лидерство, която да започне разговори, и те имат основно категорични изисквания, които са неприемливи“, каза Кутев.

На въпрос дали, ако протестиращите излъчат лидери, те ще бъдат проучени, че в момент от живота им са гласували за някого и ще бъдат нарочени за подкрепящи определена партия, Кутев коментира: „Те може и да бъдат проучени, но ще бъдат проучени от медиите и от хората, докато само преди година и половина в подобна ситуация те щяха да бъдат проучени от службите и целта на проучването нямаше да бъде да им намерят къде са членували, а по какъв начин да ги притиснат. Искам да обърна внимание и на протестиращите, че голяма разлика между това управление и предишното е, че тук поне не ги притискат полицаи или не се опитват да ги държат през полицейската и държавната машина, което според мен е постижение на демокрацията. Това е абсолютно сигурно“, каза той.

По отношение на белия автобус, за който се появи информация, че може би стъклата са счупени от вътрешната стана, депутатът заяви: „Не беше счупен един прозорец, а най-малко пет. Второ - за да се счупи прозорецът на един такъв автобус са необходими минимум 4-5 камъка. Един камък не чупи прозорец. Категорично полицейски палки не са удряли по автобуса и не са имали никакво основание да го правят. Това бяха камъни и бяха стотици камъни“.

#Кутев #протести #БСП #Бузлуджа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници