Джон Уилямс ще пише музиката и за новите „Междузвездни войни“

Джон Уилямс ще пише музиката и за новите „Междузвездни войни“
A A+ A++ A

Легендарният композитор Джон Уилямс ще пише музиката и на новото поколение филми от поредицата „Междузвездни войни“, предаде БГНЕС.

Носителят на няколко награди „Оскар“ е автор на музиката на оригиналната трилогия и на трите предистории, а сега ще създаде саундтрака на новите филми от възродената от „Дисни“ култова поредица.

„В петък закусвах с един много важен човек за семейството на „Междузвездни войни“ и той се ангажира да работи по Епизод VII. Той е господин Джон Уилямс. Всеки път, когато чуя музика на Джон, настръхвам. Той е много важен за сагата“, заяви президентката на „Лукасфилм“ Катлийн Кенеди.

„Разбира се, не съм видял сценария, все още не съм се запознал с новата история, но не мога да си представя, че няма да има някои препратки към съществуващите истории, които познаваме, а това ще наложи и ще направи уместно използването на по-ранни теми“, посочи от своя страна Уилямс.

Миналата година „Дисни“ откупи правата върху поредицата от продуцентската компания на Джордж Лукас за четири милиарда долара. Уилямс е известен и с работата си по филмите за Хари Потър, Индиана Джоунс, както и „Челюсти“.

#композитор #Джон Уилямс #музика #"Междузвездни войни"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници