Над 35% от пътищата в страната се нуждаят от основен ремонт

Над  35% от пътищата в страната се нуждаят от основен ремонт
Най-трагично е състоянието на третокласните селски пътища, от които над 5000 км се нуждаят от спешен основен ремонт. Снимка:dariknews.bg
A A+ A++ A

Над 35% от пътищата в страната се нуждаят от незабавен основен ремонт, сочат данни от споразумението за партньорство на България с ЕС, с което ще се договорят еврофондовете за страната ни през следващите 7 г., съобщи econ.bg.

Спешно трябва да се ремонтират над 32 км от съществуващите магистрали, 600 км пътища първи клас и над 1220 км втори клас. Най-трагично е състоянието на третокласните селски пътища, от които над 5000 км се нуждаят от спешен основен ремонт.

„В строителството на магистрала „Тракия“ са участвали над 10 000 души, близо 500 строителни машини и 660 тежкотоварни автомобила“, съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Тя подчерта приноса на европейската помощ за реализацията на проекта. Стана ясно, че за изграждането на трасето между Стара Загора и Карнобат е получено безвъзмездно финансиране в размер на близо 514 млн. лв. от Оперативна програма „Транспорт“. Новоизградените лотове 2, 3 и 4 на „Тракия“ са първият завършен голям пътен проект, съфинансиран от Кохезионния фонд на ЕС.

Терзиева съобщи, че е подписала 14 разрешителни за строеж за различни инфраструктурни обекти, предаде БТА. Сред тях е това за Лот 2 на магистрала „Струма“ и за ремонта на трите виадукта по магистралите „Тракия“ и „Хемус“.

#Десислава Терзиева #ЕС #Хемус #Тракия #еврофондове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници