Адвокатът на Порточанов: БФС може никога да не свика конгрес

Адвокатът на Порточанов: БФС може никога да не свика конгрес
A A+ A++ A

Свикването на Конгрес на Българския футболен съюз за избиране на нов Изпълнителен комитет може да бъде протакано много дълго време, обяви адвокатът на Христо Порточанов Людмил Георгиев, предаде репортер на БГНЕС.

Георгиев бе гост в актуално студио "Дерби", където коментира решението на Върховния касационен съд, обявил сегашния Изпълнителен комитет на БФС за нелегитимен. Както е известно, именно Порточанов подаде жалбата, че ръководството на съюза не е избрано законно.

"Легален е старият Изпълнителен комитет на БФС отпреди 2009 година. Той трябва да заседава. Михайлов може да се кандидатира за трети мандат, а тези около 730 клуба в България са редовни да гласуват в избора за нов шеф на БФС", сподели Георгиев.

Попитан кой трябва да свика Конгреса за избиране на ново ръководство, той отгвори: "Старият Изпълком трябва да свика конгреса. Или от шефа Михайлов или по искане на поне 1/3 от Изпълнителния комитет. На практика може никога да не поискат Конгрес и да протакат".

Адвокатът все пак оцени, че е прибързано да се смятат за нелегитимни всички решения на БФС за периода от 2009 година досега.

#Людмил Георгиев #БФС #Борислав Михайлов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници