Румен Петков: Напрежението ще нараства, БСП прави груби грешки

Румен Петков: Напрежението ще нараства, БСП прави груби грешки
A A+ A++ A

„Ние като партия пропуснахме шанса да бъдем активната страна в ситуирането на политическия диалог. Боя се, че повтаряме грешката, която допуснахме през 1996 г. – да вървим след събитията и под натиска на събитията.“ Това заяви в Плевен членът на Националния съвет на БСП и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков, цитиран от Стандартнюз.

„Ние сме в кондиция, имаме ресурс и ако бяхме активната страна, трябваше този диалог да сме го приключили. Обществото щеше да е успокоено и правителството щеше да работи нормално и ефективно. Всеки ден трябваше да започва с въпрос към депутатите от ГЕРБ: господа, с какво храните семействата си, като не ходите на работа и не вземате заплати? Ние трябваше да ги върнем в парламента, защото сега в очите на публиката те са конструктивният фактор, който се връща да участва в дебата за бюджета. Това е груба политическа грешка“, каза Петков.

Румен Петков сподели, че от септември нататък напрежнението в обществото ще нарасне. А провеждане на предсрочни избори догодина в едно с европейските ще успокои напрежението. Обществото ще плати висока цена при оставка на кабинета веднага, категоричен бе Петков.

„Правителството е единствената институция, която проявява стремеж за диалог. В програмата „Държавност, развитие,справедливост“ на кабинета има ясно записани ангажименти и извършени действия. Правителството даде ясна воля да чуе исканията на протестиращите граждани“, подчерта той.

#Румен Петков #БСП #ГЕРБ #грешки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници