Ремонтът на Лъвов мост започва до месец

Ремонтът на Лъвов мост започва до месец
Ремонтът на Лъвов мост ще започне до месец.
A A+ A++ A

Изграждането на кръстовище на две нива на столичния Лъвов мост може да започне още през август, съобщи кметът Йорданка Фандъкова. До седмица се очаква строителното разрешително, а строежът ще бъде финансиран от заема от Европейската инвестиционна банка, който общината ще получи за рехабилитация на пътната мрежа в София, съобщи „Стандарт“.

„Окончателното решение на борда на банката се очаква да бъде взето в началото на септември. В проекта са включени 21 обекти от основната транспортна инфраструктура. Това са ключовите булеварди в града. Програмата е разчетена за следващите три години. В нея е предвидено и съфинансиране от общината“, обясни Фандъкова.

Предвижда се и поетапен ремонт на Цариградско шосе.

„Говорим за участъци, които от десетилетия не са ремонтирани и които се налага да кърпим всяка пролет – от бул. „Яворов“ до Околовръстния път. Но булевардът е разделен на етапи, така през следващите три години ще се работи по него, за да не се блокира движението в града“, обясни кметът.

„В тази програма са включени наистина важни булеварди. Идеята е да се спре кърпенето. На всички е ясно, че когато се направи цялостно преасфалтиране и реконструкция на булеварди, забравяме за кърпенето“, смята Фандъкова.

#Лъвов мост #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници