Борисов: Готови сме да се работи по важни теми през август

Борисов: Готови сме да се работи по важни теми през август
По повод кадровите назначения на новата власт Борисов заяви, че преди дни директорът на ВиК–Стара Загора, който е човек на БСП, му е казал, че са го сменили. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ние сме казали, че сме готови през август месец да се работи по важните теми“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с ръководствата на двата синдиката КТ „Подкрепа“ и КНСБ, съобщава „Фокус“.

Нормалните хора излизат две седмици отпуска, една седмица. Има време, когато има кворум, депутатите, които имат семейства, деца, да отидат да починат. Проявявам разбиране към това, че трябва да ги заведат седмица или две на почивка. Но тези, които нямаме ангажименти, можем да направим така, че да сме тук и да поддържаме кворума и да минат важните закони. Когато ми трябва енергиен експерт, всичките депутати ще бъдат тука, ще си дойдат. Направих магистрала до морето, три часа и си тука, следобед ще се върнат за плажа“, коментира Борисов.

На въпрос дали ГЕРБ готви вот на недоверие към правителството, Борисов отговори: „Не искам да ми се разводнява разговора с теми, които не са на дневен ред. Ние можем и сигурно ще вкараме вот на недоверие и няма да мине с това мнозинство. Ако е само като политическа маневра, можем да го направим. Но в случая говорим, че за милиарди енергийна компания може да бъде фалирана. Никой няма да си спомня по кое време е била фалирана, потърпевшо ще е цялото общество“.

Относно отсъствието на лидера на „Атака“ Волен Сидеров от парламента в последните седмици, Борисов коментира: „Тройната коалиция го прибра, защото започва да им създава големи проблеми в Европа. Прибраха си го малко да си почине. Сега пускат женския му батальон, да поддържа огъня. Белята, която направи на Станишев и Местан, е толкова голяма в Европа, че… това е причината“.

Запитан дали сега се подслушва по-малко, отколкото преди година-две, Борисов отговори: „Ако чакате за МВР, ДАНС, въобще за службите да кажа лоша дума, няма да го чуете от мен. Имам колегиално отношение“.

Управляващите правят кадрови промени, като смятат, че след предсрочните избори назначенията им ще останат на постовете си“, коментира още бившият премиер.

По повод кадровите назначения на новата власт Борисов заяви, че преди дни директорът на ВиК–Стара Загора, който е човек на БСП, му е казал, че са го сменили.

Те поголовно сменят всичко, мислейки си, че след едни предсрочни избори тези хора ще останат на ключовите постове“, каза Борисов.

На въпроса дали това не е нормално, както и ГЕРБ са сменили кадри при идването си на власт, Борисов отговори: „Те 20 години са ги назначавали. Беше нормално част от тях да бъдат сменени. 20 години само те са назначавали. Сега тези, които ние назначихме, всичките са ги сменили“.

#Бойко Борисов #бюджет #синдикати #КНСБ #КТ "Подкрепа"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници