Пламен Димитров: Сега трябва да се постигне съгласие за избори до края на годината

Пламен Димитров: Сега трябва да се постигне съгласие за избори до края на годината
A A+ A++ A

Сега трябва да се постигне консенсус за дата на изборите до края на годината“, заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров след среща с ръководството на ПГ на ГЕРБ и дискусиите за актуализацията на бюджета, предава „Фокус“.

Както на ГЕРБ, така и на Сергей Станишев, и на Йордан Цонев в срещите по-рано казах, че смятаме, че парламентът няма да изкара пълния си мандат. Сега трябва да се търси общо съгласие за насрочване на дата на предсрочни избори преди края на годината”, заяви Димитров.

Не чухме еднакво виждане от всички парламентарни групи, но чухме, че от ГЕРБ имат готовност и желание да обсъждат и постигат съгласие по национални и значими теми. Ако парламентарно представените групи намерят антимонополни и антикорупционни мерки, които да вдъхнат доверие за това, че в икономиката има конкуренция, че сред хората има усещане, че няма задкулисие, това ще е допълнителна стъпка към успокояване на средата и към движение напред с мерки, които трябва да бъдат свършени, преди да се стигне до новия вот на гражданите”, коментира Пламен Димитров.

„В енергийната система балансите не се постигат. Ако няма спешни мерки, които да ребалансират системата, есента може да се очакват драматични развития по повод нейното разпадане, поради това че няма да има възможност да се финансират отделните й части. Особено, ако моделът за ценообразуване на макро ниво се окаже нестабилен и тези около 250 – 260 млн. лв., които трябва да влязат в НЕК, за да се разплаща със зелената енергия, не постъпят“, коментира лидерът на КНСБ.

#КНСБ #бюджет #Пламен Димитров #избори #ГЕРБ #Бойко Борисов #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници