Фандъкова: 61 училища и детски градини ще бъдат ремонтирани основно през август

Фандъкова: 61 училища и детски градини ще бъдат ремонтирани основно през август
„Имаме над 50 детски градини и над 10 училища с цялостни мерки за енергийна ефективност, което намалява с около 50% разходите за енергия. Икономисаните пари отиват за децата и учителите, не се връщат в общината“, отбеляза Фандъкова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

61 общински училища и детски градини ще бъдат ремонтирани това лято в София“, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова при посещение в 90-о СОУ в Люлин, предава „Фокус“.

Фандъкова уточни, че това са училищата и детските градини, в които ще се правят основни ремонти. Отделно от това в много от детските заведения от делегираните им бюджети ще се правят текущи ремонти.

„Започнаха ремонтите в много от столичните училища и детските градини. Август е месеца с най-усилено строителство. Акцент в тази програма е конструктивни укрепвания и подготовка за проектите за саниране. Инвестирахме над 2,5 млн. лв. в конструктивни укрепвания, които се извършват в момента”, посочи столичният кмет.

По думите й засега ремонтите вървят в срок за училищата. В 4 детски градини строителните дейности ще продължат и след това.

Вече в 95% от училищата и детските градини са въведени частични мерки за енергийна ефективност.

Имаме над 50 детски градини и над 10 училища с цялостни мерки за енергийна ефективност, което намалява с около 50% разходите за енергия. Икономисаните пари отиват за децата и учителите, не се връщат в общината“, отбеляза Фандъкова.

Относно ремонтите в 90 СОУ в Люлин, което пострада при миналогодишното земетресение, Йорданка Фандъкова заяви, че общината е вложила над 1 млн. лв., за да може да се коригират щетите.

Около 200 хил. лв. е стойността на ремонта, който се провежда от кмета на район Люлин за конструктивно укрепване и подготовка за проект за цялостно саниране на сградата на училището.

В момента се прави ремонта на съблекалните, уточни Фандъкова.

#Йорданка Фандъкова #ремонти #училища #детски градини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници