Въвеждат забрана за движението на тежкотоварни автомобили през горещините

Въвеждат забрана за движението на тежкотоварни автомобили през горещините
При действие на забраната автомобилите трябва да изчакат извън пътното платно, на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Агенция „Пътна инфраструктура“ въвежда забрана за движение на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона по републиканските пътища от 13:00 до 21:00 часа, ако температурата на въздуха е над 35 градуса по Целзий, съобщава „Фокус“.

Целта е да се предпазят асфалтовите настилки от образуване на трайни деформации от тежкотоварния трафик и рязкото повишение на температурите през летните месеци.

Забраната ще отпадне при прогнозни температури по-ниски от 35 градуса за 10-дневен период, но не по-рано от 1 септември 2012 г.

При действие на забраната автомобилите трябва да изчакат извън пътното платно, на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението.

Изключение ще се прави за пътни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

Ограничението ще бъде сигнализирано с необходимите пътни знаци.

#забрана #тежкотоварни автомобили

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници