Продажбите на Nokia Lumia 1020 започват слабо, смятат анализатори

Продажбите на Nokia Lumia 1020 започват слабо, смятат анализатори
A A+ A++ A

В края на миналата седмица Lumia 1020 дебютира в мрежата на американския оператор AT&T, а анализаторски компании веднага се захванаха с новия флагмански модел на Nokia. Уилям Пауър от R.W.Baird твърди, че служители на агенцията са обиколили редица магазини на AT&T в петък и събота, за да проверят как вървят продажбите. Пауър освен това твърди, че интересът "е скромен в най-добрия случай", а в много от магазините именно служителите на агенцията са били първите, които са отправили запитване за смартфона.

В същото време той подчертава, че служителите на AT&T препоръчат устройството пред потребителите и изтъкват пред клиентите способностите на 41-мегапикселовата камера. Според анализа на R.W.Baird основната причина за ниския интерес е високата цена на устройството (299 долара с двугодишен договор), както и опасенията от преход към нова операционна система. Каква е истината за продажбите ще разберем в края на това тримесечие, когато Nokia обяви финансовите си резултати за него.

http://blogs.barrons.com/techtraderdaily/2013/07/29/nokias-lumia-1020-sonys-xperia-z-technically-admired-slow-start-says-baird/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино