ЦСКА: Спасението е в ръцете на феновете

ЦСКА: Спасението е в ръцете на феновете
A A+ A++ A

Александър Тодоров, изпълнителен директор на ЦСКА обяви, че спасението на клуба е в ръцете на феновете. Клубният шеф сподели пред БНТ, че всички акции ще бъдат пуснати на борсата постепенно и от изкупуването им ще зависи дали отборът ще погаси задълженията си. Очаква се до средата на август да бъдат пуснати около 2.78 млн. акции, които ще струват по два лева, съобщи Стандартнюз.

"Променихме стратегията. Първо имахме идея да пуснем в продажба само 7 големи пакета от акции, но големият интерес, който предизвиква тяхната продажба ни накара да ги пуснем на борсата свободно още сега. Това най-вероятно ще се случи в близките дни, след като сделката бъде финализирана. В момента имаме право да пуснем в продажба 2 милиона и 78 хиляди акции, които са до запълване на капитала на дружеството. Вторият етап от продажбата на акциите ще бъде за останалите до 100%. Предполагам, че това ще може да се случи най-рано през декември", заяви Тодоров.

Тодоров каза също така, че инвестиционният фонд "Лира Инвестмънтс", който ще подпише договора с "Титан" за промяна на собствеността на клуба, ще остане собственик само до пълната продажба на акциите и след това собственици на ЦСКА ще бъдат акционерите.

"Спасението на ЦСКА е в ръцете на феновете. Тези от тях, които се сдобият с акции, ще бъдат собственици на клуба. Ще има устав и правила, по които ще се управлява. Всяка година ще се провежда Общо събрание. Всичко ще бъде прозрачно. Бюджетът ще се гласува, ще се одобрява от акционерите. Абсолютно всички ще искат да се печелят титли, не може да се говори за разминаване между големите акционери и феновете, които ще имат по-малки дялове. Този модел работи успешно и в Германия, и в Испания. Надявам се да го приложим както трябва и в ЦСКА", каза Тодоров.

"Тези 10 милиона задължения - това е цената на спасението на клуба. Феновете плащат цената на клуба, закупувайки си акции. Тази фирма "Лира Инвестмънтс" вероятно до Нова година вече няма да е собственик на нито една акция. Тя ще е собственик до продаване на 100% от акциите. Тя е само посредник, нищо повече", каза още Александър Тодоров, добавяйки, че парите за издръжката на ЦСКА на този етап идват от спонсори и собствени приходи.

#ЦСКА #фенове #акции #продажба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници