Осъдиха Феим Чаушев на 3 години затвор

A A+ A++ A

Софийският районен съд осъди бившия заместник външен министър Феим Чаушев и Ивайло Гегов на три години и половина затвор.

Двамата получиха присъди за това, че са поискали 25 000 евро от турския гражданин Фейзи Юханлъ, за да върнат откраднатия му джип, предаде БГНЕС.

Съдът наложи и на двамата забрана да напускат страната. Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Софийски градски съд. Двамата остават с мярка за неотклонение „подписка“, в случай че решат да обжалват днешното решение.

Прокуратурата поиска Чаушев и Гегов да получат ефективна присъда от 3 години затвор, а защитниците на Чаушев и Гегов държаха двамата да бъдат оневинени, след като основните свидетели по делото заявиха, че никога не са били изнудвани от Чаушев.

На последното заседание по делото от началото на ноември месец миналата година двамата основни свидетели по делото се отказаха от показанията, които дадоха в досъдебното производство.

Феим Чаушев и Ивайло Гегов бяха задържани на 8 март 2011 година, като бившият зам.-министър е задържан в момента на получаване на парите за автомбила марка БМВ, който е откраднат на 19 февруари пред столичен хотел.

Тогава директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Валери Йорданов съобщи, че след кражбата собственикът търси съдействието на Феим Чаушев, който му казва, че автомобилът може да бъде намерен срещу сумата от 25 000 евро.

По време на преговорите за парите те са намалени на 23 000 евро, като разговорите са водени от бившия заместник-министър.

В хода на делото стана ясно, че сигнал до полицията за това, че Феим Чаушев е искал пари, за да бъде върнат автомобилът, подава Ендер Дурмушев.

Според показанията пред съда на Дурмушев бившият зам. външен министър Феим Чаушев бил казал, че може да помогне да върнат колата, а Ивайло Геков е поискал парите за връщането на автомобила.

#присъда #Феим Чаушев #Софийският районен съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници