Откриха таен мениджър за разрешенията в Android 4.3

Откриха таен мениджър за разрешенията в Android 4.3
A A+ A++ A

Достъпът на приложенията до най-различна информация в устройството на потребителя винаги е била една от най-чувствителните теми. Сайтът AndroidPolice e открил, че в Android 4.3 има скрито приложение, което позволява на потребителите да контролират какво точно правят отделните приложения и да им забраняват изрично определени неща като достъп до списъка с повикванията, телефонния указател и др. Приложението се нарича App Ops и по подразбиране не е активно.

То обаче се изкарва относително лесно чрез приложение от Play Store, което можете да намерите тук. След стартирането на App Ops вече имате възможност да контролирате в пълен детайл разрешенията, които получава всяко едно приложение, и да деактивирате тези, които считате за излишни или нежелателни. За момента не е ясно защо App Ops не е активно по подразбиране и кога ще бъде пуснато официално като част от операционната система.

http://www.androidpolice.com/2013/07/25/app-ops-android-4-3s-hidden-app-permission-manager-control-permissions-for-individual-apps/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници