Ислямистите в Кайро отказаха да преустановят протестите

Ислямистите в Кайро отказаха да преустановят протестите
Привържениците на Мурси отказват да прекратят протестите. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Привърженици на сваления египетски президент Мохамед Мурси отказаха да се подчинят на исканията на вътрешното министерство да прекратят продължаващите повече от месец митинги в Кайро, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от БГНЕС.

"Ще продължим нашите седящи стачки и мирни протести", категорични са представители на образуваната от ислямистите Народна коалиция в подкрепа на закона.

Припомняме, че в четвъртък египетското вътрешно министерство поиска от протестиращите в египетската столица "да поставят интересите на страната над всичко" и да напуснат площадите в района на джамията Рабаа ал-Адауия и край Каирския университет.

От вътрешното ведомство гарантираха безпрепятственото и безопасно напускане на демонстрантите. Освен това от там обещаха да не се предприемат съдебни действия, а също така и защита на всички, които желаят да напуснат протестите, но не могат да го направят, защото се страхуват от отмъщението на "Мюсюлмански братя".

"Подобни действия поставят под заплаха националната сигурност на Египет и безопасността на неговите граждани. По тази причина трябва да бъдат прекратени. Правителството възнамерява да предприеме всички необходими мерки, за да постигне това", заяви министърката на информацията в страната.

#Мохамед Мурси #ислямисти #Кайро #Египет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници