Премиера на Moto X, идва с куп опции за персонализация

Премиера на Moto X, идва с куп опции за персонализация
A A+ A++ A

След като в интернет вече се появиха повечето подробности за възможностите и характеристиките на смартфона Moto X дойде и момента за официалната му премиера. На нея не научихме кой знае колко неизвестни около устройството, тъй като последните бели петна бяха запълнени с представянето на моделите от новата серия Droid за Verizon, което се състоя наскоро.

Moto X разполага с 4,7" AMOLED дисплей с резолюция 720p и RGB подредба на пикселите. Залага на чип X8, който се състои от две ядра Krait 300 с честота 1,7GHz, четириядрен графичен ускорител Adreno 320 и специален чип, който помага при разпознаването на глас. Налице са и куп вградени сензори. Останалите характеристики включват 16GB вградена памет, 2GB RAM, Bluetooth 4.0, Wi-Fi b/g/n/ac, NFC, GPS и съвместимост с технологията Miracast за връзка със съвместими телевизори.

Камерата е с резолюция 10MP и както очаквахме е брандирана с името Clear Pixel. Работата й се подпомага от LED светкавица, освен това е добавена и 2МР предна камера. Moto X работи с почти чиста версия на Android 4.2.2, която е допълнена с малки модификации - сред тях са тези, които вече видяхме в новите телефони от серията Droid като управление без докосване, активен дисплей, активиране на камерата с жест и др.

Най-интересни се оказват възможностите за персонализация. Чрез сайта Moto Maker потребителите на американския оператор AT&T ще могат да изберат цвят на корпуса (до 18), бял или черен преден панел и дори да добавят текст върху панела. Потребителите ще могат да гласуват какви опции за персонализация искат и дори ще бъдат налични варианти за дървен корпус, които ще бъдат достъпни през последното тримесечие на годината.

Продажбите на Moto X в Щатите започват към края на август, като смартфона ще е наличен от всички основни оператори като T-Mobile, AT&T, Sprint, US Cellular и Verizon. Версията с 16GB памет ще струва 199 долара с двугодишен договор, а този с 32GB, който е ексклузивен за AT&T ще е на цена 249 долара.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници