Протестът, ден 49: „Край! И Шамара е в катарзис“

Протестът, ден 49: „Край! И Шамара е в катарзис“
Снимка: danswithme.com
A A+ A++ A

За 49-и пореден ден протестиращи поискаха оставката на правителството на Пламен Орешарски. По данни на полицията към 20 ч. събралите се на площада пред Министерския съвет в София са били около 900 души, според самите протестиращи в шествието са участвали около 3000.

Мтожеството блокира пл. „Независимост“, хората свиреха със свирки и вувузели, биеха барабани, чуваха се скандирания „Оставка“, „Мафия“ и други. Хората носеха национални знамена и флагове на Европейския съюз, но бяха видимо по-малко от предишните вечери. Част от плакатите гласяха: „Веднага оставка и избори септември 2013“, „Не купувай нова АЕЦ на Овчаров и Станишев с мои пари“, „Циркът вън от парламента“, „Депарламентаризация – клоунизация“. На един от плакатите пишеше „Край! И Шамара е в катарзис“. 

Протестиращите преминаха по обичайния маршрут от площада пред Министерския съвет до Народното събрание и Орлов мост, където отново блокираха движението. И тази вечер пред паметника на Цар Освободител имаше бял роял и черно пиано, на които протестиращите свиреха популярни мелодии. Много от митингуващите запалиха свещи пред сградата на парламента.

Около 21.30 часа по-голямата част от протестиращите се разотидоха. По целия си път шествието бе съпровождано от полицаи с жилетки с надпис „Антиконфликт“.

Протести срещу правителството имаше още в Пловдив, Смолян, Бургас и Сливен.

#протест #Орешарски #правителство #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници