Пътниците от изгорелия във Франция автобус искат обезщетение

Пътниците от изгорелия във Франция автобус искат обезщетение
Тъй като повечето от хората нямат фактури за закупената техника, трябва да доведат свидетели, които да заявят, че наистина тези вещи са били унищожени в автобуса. Решението дали ще се уважи искът, или не, е на застрахователя. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пътниците от изгорелия във Франция български автобус ще търсят обезщетение за унищожените си вещи и преживения стрес, предава БГНЕС.

В петък предиобед в Русе се събраха 20-ина души от Русе, Плевен и Бургас, които искаха да се срещнат със застрахователното дружество и транспортната фирма.

Потърпевшите искат поне минимална компенсация, тъй като всеки от тях е загубил вещи и ценности на стойност поне 200 евро.

Служителите на застрахователното дружество, с което превозвачът е сключил договор, обясниха, че автобусните билети покриват само злополука с хора.

Вариантът за пътниците е да подадат индивидуални искове, в които да опишат претенциите си – било изгорели вещи, било преживян стрес. Те трябва да приложат задължително документ от френската полиция, в който да е описан инцидентът и да се казва, че има изгорели предмети от вътрешността на автобуса.

Тъй като повечето от хората нямат фактури за закупената техника, трябва да доведат свидетели, които да заявят, че наистина тези вещи са били унищожени в автобуса. Решението дали ще се уважи искът, или не, е на застрахователя.

Потърпевшите потърсиха и транспортната фирма „Красен Хармани“, но офисът е заключен. Първоначално в телефонен разговор шефът Йордан Шилков заяви, че ще се срещне с хората в понеделник сутринта, но по-късно все пак изпрати своя служителка.

Тя посъветва пътниците да опишат претърпените загуби и до месец ще бъдат потърсени от фирмата с отговор дали ще има обезщетение. Ако се наложи, хората ще се обърнат към съда, за да си потърсят правата.

#пътници #обезщетение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници